Odnośnie "kradzioków"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dezet
    Ambiente
    • 2005
    • 136

Nie ma reguły. Jest to zależne od "zamówienia"
    Jednak o ile dobrze się orientuję, to częściej kradziono OI, z tej prostej przyczyny, że więcej ich jeździ po drogach. I jest więcej starych egzemplarzy, które zaczynają się sypać. Dlatego jakiś czas temu prym wiodły Cinquecento, chociaż nie był to najmłodszy model Fiata. Po prostu nie oplacało się kupować nowych części do starych samochodów bo stanowiły znaczną część kosztów całego auta.
    :evil:
    Pozdrawiam, Dezet

Komentarz

• rafalus
      L&K
      • 2005
      • 1140
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Jak tak zaczniemy zaslpeiac nakladac szpachli na listwy i cudować to sami sobie tylko poniszczymy auto a malo co to da, nie lepiej tajemniczy przycisk zalozyc lub ta sama wersja tylko na pilota(nie o alarm chodzi). Ewentualnie pozmieniac piny przy kompie?
      nowy cSIMC od Aliego
      seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
      Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• Rolland
        Classic
        • 2007
        • 22

Znajomy na noc wyciąga przekaźnik pompy paliwowej albo czasem inny ...
        www.tuning.opole.pl

Komentarz

• abstinent
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4842
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ta sobie mysle czy sieci komórkowe potrafia dosc dokładnie okreslic sygnał telefonu?moze by tak schowac jakis stara komurke oczywiscie na karte i od czasu do czasu ja naładowac? :roll:

Komentarz

• heron
            Drive
            S_OCP Member
            • 2007
            • 41

Zamieszczone przez abstinent
            ta sobie mysle czy sieci komórkowe potrafia dosc dokładnie okreslic sygnał telefonu?moze by tak schowac jakis stara komurke oczywiscie na karte i od czasu do czasu ja naładowac? :roll:
            Pomysl dobry, ale chyba raczej nie do wykonania. Operator na pewno moze okreslic w zasiegu ktorej anteny sie komorka znajduje (a wiec promien X setek metrow). W optymistycznym przypadku (komorka w zasiegu 3 anten) mozna by pozycje wyznaczyc przez triangulacje, ale nie wiem czy to w ogole mozliwe, zeby byl chocby jeden punkt pokryty przez 3 anteny.

A tak w ogole to nie wiem czy operator u nas w kraju udostepnia takie informacji jak pozycja komorki. Sa takie kraje gdzie taka informacja jest jedna z uslug operatora sluzaca namierzaniu komorki dziecka. Ale u nas nie wiem jak jest.
            Pozdro,
            Heron

Komentarz

• Lipek
              Drive
              • 2007
              • 53

Z zabezpieczen to taki jeden dobry "fachowiec" polecal mi zabezpieczenia na pedaly-ale nie te kupione w sklepie, tylko samorobki, ponoc baaardzo czesto uniemozliwiaja kradziez auta
              PS- probowalem zdiagnozowac czy to prawda na forum hondy-i znalazl sie koles, ktory ma od dzieciaka kolege, ktory poszedl w "Zla strone"- i on potwierdzil, ze samorobki blokujace pedaly sa najgorsze i jedne z najskuteczniejszych...

Komentarz

• rad10
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2006
                • 180

Zamieszczone przez Rolland
                Znajomy na noc wyciąga przekaźnik pompy paliwowej albo czasem inny ...
                Panowie ja rozumiem, że wszyscy lubimy nasze Czeszki i każdy z nas bardzo by się wkur... jakby ktoś mu furaka podprowadził, ale też nie może być tak, żeby przyjemność z posiadania Czeszki zeszła na dalszy plan, bo ciągle byśmy się bali, że ją ukradną!!! Jak mają ukraść to niestety pewnie to zrobią, ale nie popadajmy w paranoję!!!

Komentarz

• mad_mark
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 413

Zamieszczone przez rad10
                  Jak mają ukraść to niestety pewnie to zrobią
                  a jak im sie nie uda to zdewastuja. niestety.

Komentarz

• djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

heron, w erze określają z dokładnościa do numeru lokalu poczytaj o era domowa

Komentarz

• RT
                      Drive
                      • 2007
                      • 80

Ubezpieczenie tylko od kradzieży (chyba tylko PZU to oferuje), koszt: około 360zł, przynajmniej tyle ja zapłaciłem ...i mogę spać spokojnie

Przydałoby się jeszcze ubezpieczenie od zdarzeń losowych czyli grad / piorun itd. ale to już chyba wyższe koszta :/

Komentarz

• abstinent
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 4842
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

no i to jest chyba najlepsze rozwiazanie

Komentarz

• bubuDE
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 763
                          • Octavia III (5E3)
                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Pojazdy posiadajace radiowe powiadamianie o kradziezy (najczesciej z gornej polki) nakrywa sie metalizowana plandeka lub zlodziej ma ze soba nadajnik- zaklocacz o wiekszej mocy niz ten w aucie lub wjezdza sie nim do kontenera. Dobre zabezp. to drugi immobilizer ktory wlacza sie gdy wlasciciel oddali sie od swojej gabloty na pewna odleglosc (kradzieze na stluczke).
                          PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• heron
                            Drive
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 41

Zamieszczone przez RT
                            Ubezpieczenie tylko od kradzieży (chyba tylko PZU to oferuje), koszt: około 360zł, przynajmniej tyle ja zapłaciłem ...i mogę spać spokojnie

Przydałoby się jeszcze ubezpieczenie od zdarzeń losowych czyli grad / piorun itd. ale to już chyba wyższe koszta :/
                            A czym to sie rozni od AC poza tym, ze tansze? Czy to zamiast AC czy jako dodatek?
                            Pozdro,
                            Heron

Komentarz

• RT
                              Drive
                              • 2007
                              • 80

Zamieszczone przez heron
                              A czym to sie rozni od AC poza tym, ze tansze? Czy to zamiast AC czy jako dodatek?
                              To jest niezalezne od AC, ubezpiecznie tylko i wylacznie od kradziezy (ubezpieczasz cale auto i wszystko z osobna) czyli jesli wybija Ci szybe i ukradna radio, to kase dostaniesz tylko za radio

Dziwi mnie i martwi ze tylko PZU cos takiego ma

Komentarz

Pracuję...